Hellende daken, leien, pannen

Uw dak moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Of het nu vriest of stralend weer is, met dakbedekking van Crombez zit u altijd goed. Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van leien en dakpannen. Als u kiest voor nieuwe dakbedekking, is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren. U kunt vrijblijvend naar ons bellen of mailen voor meer informatie.

Een strak dak met leien

Leien hebben een gemiddelde levensduur tussen de 30 en 80 jaar (afhankelijk van het soort lei) en vergen weinig onderhoud. Ze zijn licht in gewicht en dus ideaal voor renovatie van uw dak. Deze dakbedekking heeft een strak uiterlijk en is daardoor geschikt voor allerlei soorten daken, ook voor daken met een ronding of kromming. Ze zijn ook te plaatsen op buitenmuren, zo creëert u een perfecte overlap van het dak naar de gevel van uw huis. Het leggen van leien is arbeidsintensiever dan het leggen van dakpannen, voor de voordelen ervan betaalt u dus iets extra. Leien zijn er in tientallen soorten en maten, wij bekijken graag welke optie het beste bij u past. Crombez past uw dak aan op uw persoonlijke smaak.

Advies op maat bij Crombez

Meer ruimte nodig op uw zolder? In hellende daken kan ook een dakkapel worden geïnstalleerd. Informeer bij ons gerust naar de mogelijkheden. Bij het leggen van uw leien of dakpannen wordt standaard een kwalitatief afvoersysteem geïnstalleerd, waardoor onder andere de kans op lekkage wordt teruggedrongen. Bent u er nog niet aan uit? Laat Crombez u professioneel adviseren over de beste dakbedekking voor uw huis.

Dakpannen: betrouwbaar en duurzaam

Crombez werkt voornamelijk met kleidakpannen van Koramic. Deze dakbedekking gaat gemiddeld 150 jaar mee. U bent dus verzekerd van een duurzaam dak. Koramic staat daarnaast garant voor vorstvastheid en waterdichtheid. De dakpannen zetten slechts minimaal uit bij temperatuurschommelingen en zijn dus weerbestendig. Deze dakbedekking is over het algemeen een goedkopere optie dan leien. Bent u geïnteresseerd in een ander soort of merk dakpan, dan denken wij uiteraard met u mee. Onder uw dakpannen plaatsen wij  isolatie volgens het Sarking-principe: een winddichte bescherming in één stuk. Door dit systeem kunnen wij het dak tevens isoleren en/of renoveren zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen. Zo’n ononderbroken isolatielaag is sneller af, waardoor we enkele werkuren uitsparen. Als u de levensduur van de dakpannen wilt garanderen, is periodiek onderhoud aan te raden. Denk hierbij aan het verwijderen van algen en mos en het vervangen van de afdichtingen. Ook voor dit onderhoud kunt u uiteraard bij ons terecht.